Wat kies ik nu best? Ilex crenata in blote wortel of in pot? Waarom zou ik nu de keuze maken om voor blote wortel te kiezen? Dat is een vraag we vaak te horen krijgen. Aan de hand van dit artikel zal u ongetwijfeld de juist keuze maken! Ontdek de voordelen van Ilex crenata in blote wortel.

Weersomstandigheden

Weersomstandigheden zorgen vaak voor moeilijkheden in de tuin. Droogte, overvloedige regen en vriestemperaturen zijn een ware afvalrace voor zwakkere planten. Daarom hechten we veel belang aan de immuniteit van onze haagplanten. Ilex crenata Dark green in blote wortel wordt op open veld geteeld en is 24/24, 7/7 bezig met opbouwen van de nodige versterking. De Ilex crenata Dark green plantjes krijgen van bij het begin, als stekje, te maken met de wisselende weersomstandigheden. Dit heeft tal van voordelen;
  • Sterkere plant
  • Beter opgewassen tegen extreme weersomstandigheden
Prijs

De prijs is in onze huidige maatschappij een belangrijk gegeven. Mensen zijn vaak minder bereid om geld uit te geven en zoeken bij hun aankoop telkens naar het goedkoopste product. Bij bloemen en planten is dit, onder meer door de komst van de internet webshops, niet anders. Toch moet hier ook een kantekening bij gemaakt worden. De prijs is niet alles, kijk ook goed wat u er voor in 'return' krijgt. Een plant mag bij een tuincentrum of webshop dan wel goedkoper lijken, toch zijn er naast de prijs ook zaken waar u als consument op moet letten. Dit is ook zo bij het onderzoeken van het prijsverschil tussen Ilex crenata Dark green in blote wortel en in pot.

In het eerste opzicht is Ilex crenata in blote wortel van 15-20 cm duurder, maar schijn bedriegt! We nemen even de proef op de som:

Momentopname van de prijs op 28-10-18 - bij levering aan huis

Ilex crenata Dark green in blote wortel 15-20 cm: € 1,95/ stuk
Ilex crenata Dark green in pot 15/+ cm: € 1,82/ stuk

> Een prijsverschil in het voordeel van pot van € 0,13/ stuk!

MAAR wat is nu de PRIJS PER METER?

Ilex crenata Dark green in blote wortel 15-20 cm (6 stuks/meter = voldoende): € 11,70/ meter haag
Ilex crenata Dark green in pot 15/+ cm (8 stuks/meter = voldoende): € 14,56/ meter haag

> Een prijsverschil van maar liefst € 2,86/ meter haag in het voordeel van blote wortel!

Een voorbeeld: u wil 50 meter haag aanplanten

Totaal prijsverschil Ilex crenata Dark green in blote wortel en in pot: 50 * € 2,86 = een verschil van maar liefst 143 EURO indien u kiest voor Ilex crenata in blote wortel!

Een goeie prijsanalyse is dus zeer belangrijk! Kijk verder 'dan u neus lang is' en vergelijk ook eens de prijs/meter haag. Bovendien moet u ook alle voordelen en nadelen in acht nemen. 

Een gratis tip van de kwekerij!

Jürgen Eeckhout

Boomkwekerij Eeckhout-Decorte | Puur van't veld
  Jürgen - Puur van't veld     27-10-2018 13:41     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Jürgen - Puur van't veld -  05-11-2018

Beste François, bedankt voor uw vraag. Deze mogen +/- 5 dagen blijven liggen ( uit de wind, wat vochtig gehouden afgesloten in een plastic zak of dergelijke). Hopend u hiermee van dienst te zijn. Mvg Jürgen

 François Van Weert -  05-11-2018

Hoe snel na de levering moeten planten met blote wortel geplant worden?

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.


 

10% afhaalkorting op alle planten (* er zijn uitzonderingen mogelijk)