Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag via onderstaande contactmogelijkheden

Neem contact op

Aaltjes tegen taxuskever | Kraunema

Aaltjes tegen de larven van de taxuskever. Bewaren bij 6°C.

0 Beoordelingen
29,50
Prijs per stuk
Het aantal Spaarpunten voor dit product is 2
Online op voorraad
Bezorgtijd EU: 1-14 werkdagen | BENELUX: 1-14 werkdagen
remove add

Productomschrijving

Aaltjes tegen de larven van de taxuskever. Bewaren bij 6°C.
  • Aaltjes tegen taxuskeverlarven
  • Toepassen van half maart - eind april
  • Toepassen van half juli - eind oktober
  • Oplossen en aangieten op de grond
Vechtende maden
Effectief bestrijden maden met C-green. Deze insectendodende aaltjes zijn de natuurlijke vijand van tipulalarven (neef).

Maden, de larven van de tipula
De maden hebben een grijsbruine kleur en een buisvorm. Ze hebben geen benen en hun hoofden zijn moeilijk te onderscheiden. Maden kunnen groeien tot een hoogte van 5 cm en brengen vaak schade aan het gazon. De maden zijn te vinden in de bovenste lagen van het gazon. Ze zijn daarom gemakkelijk te vinden, vooral 's nachts bij regenachtig weer.

Verschijning van madenschade
Maden zijn een echte plaag voor het gazon. Larven voeden zich met jonge groene grassen. Ze doen dit 's nachts door gedeeltelijk boven de grond uit te stijgen. Ze bijten in de voet van een grasspriet en trekken het naar de grond. Dit veroorzaakt bruine en kale plekken.

Groenten kunnen ook worden beïnvloed, vooral sla, wortelen, kool en aardappelen, evenals bloemperken. Dit is meestal het geval wanneer in het verleden een gazon is omgetoverd tot een moestuin of bloemperk.

Periode van toepassing van aaltjes tegen maden
De beste toepassingsperiode voor tipulalarven is van half september tot half oktober. Op dat moment, alle tipules hun eieren gelegd en er zijn tal van kleine, controleerbare maden in het gazon.

De timing van de schade in de grasrijke ruimte hangt af van de diersoorten waartoe de made behoort. Er zijn hier twee soorten die vooral schade veroorzaken:

Tipula paludosa tipula: Deze langbenige mug heeft één generatie per jaar. Eieren worden vanaf augustus op de grond gelegd. Na twee weken komen de eerste larven eieren uit. Deze jonge larven worden bestreden van begin september tot oktober.
Larven, zo niet verwijderd, overwinteren in de bodem in de late herfst. De volgende lente zullen ze weer verschijnen onder de grasmat. Larven zijn veel groter en moeilijker te controleren in dit stadium. Vanaf juni veranderen ze in chrysalis en keren ze in augustus terug naar de volwassen tipula. Volwassen tipules leven slechts drie weken en veroorzaken zelf geen schade. Schade aan deze soort kan al worden gezien zo vroeg eind oktober, maar zal meer zichtbaar zijn de volgende lente. Met deze soort tipule zijn er alleen jonge larven in de bodem in de herfst en grote larven in het voorjaar.

Tipula Oleracea tipula: deze tipula heeft twee generaties per jaar. De eerste generatie volwassenen vliegt van april tot juni, de tweede van augustus tot september. Larven van de eerste generatie veroorzaken schade in de zomer, de tweede generatie in de late herfst tot mei van het volgende jaar. Behandeling is mogelijk voor de eerste generatie van mei tot eind juni en voor de tweede generatie van half september tot eind oktober. .
Samengevat:
Als u in het voorjaar (mei-juni) jonge/kleine maden in uw grond hebt, u C-green gebruiken. In dit geval heb je de Tipula Oleracea tipula en je het behandelen. Deze soort heeft jonge larven in het voorjaar en de herfst. In de herfst zul je opnieuw te maken krijgen met de tweede generatie nakomelingen.

Echter, als je alleen grote maden (5 cm) in de bodem in het voorjaar, dan heb je de tipula paludosa ras in uw gazon. Deze tipula heeft slechts één generatie per jaar en heeft jonge larven in de herfst, die vanaf half september moeten worden behandeld.

Hoe aaltjes te gebruiken tegen maden?
We zullen de aaltjes in het water verspreiden en ze op de grond verspreiden. Dit is een bodembehandeling.

Na het verspreiden van de oplossing zoeken de aaltjes naar maden in de grond en dringen door de huid van hen. Specifieke bacteriën die leven in symbiose met aaltjes komen vrij in de larve. Geïnfecteerde larven stoppen met voeden na een paar dagen en sterven uiteindelijk. Nieuwe generaties insectendodende aaltjes groeien in lijken en worden na ontbinding in de grond vrijgelaten, waarna ze op zoek gaan naar nieuwe prooien. Het product blijft 6 weken actief. Larven die na deze periode uitkomen, worden niet behandeld.

Staat: Nieuw

Productspecificatie

Bescherming van

Tomaten

Product details

Tegen Taxuskever

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

Review toevoegen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Aaltjes tegen taxuskever | Kraunema
Laat een review achter
Versturen

Neem contact op

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag via onderstaande contactmogelijkheden
info@puurvantveld.be +32 (0)485 62 27 34
*Extra staffelkorting vanaf ... test