Webshop van de kwekerij | Voor particulieren & professionelen | Duurzaam & bewust


Puur van't veld, dat is duurzaam gekozen!


 

Ecopots - verrassend duurzaam
Ecopots - verrassend duurzaam
Duurzame kamerplanten 'FAIR FLORA'
Duurzame kamerplanten 'FAIR FLORA'
Ecologisch verpakt
Ecologisch verpakt
Planten van milieuvriendelijke teelt
Planten van milieuvriendelijke teelt

Ideale starthaag! Ilex crenata - verschillende soorten

Puur van't veld, dat is een kiezen voor bewust GROEN!

Puur van't veld, dat is een gespecialiseerd assortiment planten kopen direct bij de kwekerij. Dagelijks geven we onze haagplanten de beste zorg, op een zo bewust mogelijk manier met zo weinig mogelijk chemische middelen. Zo geniet u van 100% milieuvriendelijke planten in uw tuin!

Het verhaal en het einde van de Buxus bij Puur van't veld

Puur van't veld is een 100% familiebedrijf die zich in het verleden vooral richtte op de teelt van Buxus. Maar zoals iedereen wel weet is de Buxus al een hele tijd het slachtoffer van de Buxusrups. De Buxusmot vreet in een rocordtempo Buxushagen, Buxuswolken en Buxusvormen helemaal kaal in zowat alle tuinen. Op de kwekerij hadden we al langer het idee om het over een ander boeg te gooien. Aangezien het eerst de schimmelziektes zoals cilindrocladium waren die de Buxus teisterde. Op dat moment kozen we ook bewust om dit niet op een chemische manier te behandelen, maar op een 100% natuurlijke manier. Dit was mogelijk, maar zeer intensief. Daarom werd op zoek gegaan naar een alternatief voor de alom bekende Buxus. Na heel wat speurwerk naar diverse vervangers vonden we een wel heel erg 'lijkend op de Buxus' plantje, De Ilex crenata of Japanse Hulst. Deze soort is op geen enkele manier verbonden met de familie van de Buxus. Dit zorgt ervoor dat de Buxusmot zich niet gaat innestelen en er ook niet gaat van eten.

"Een tuin is meer dan één plantensoort alleen"

Maar natuurlijk is er in een tuin niet enkel en alleen plaats voor een Ilex haag. Wat er voor gezorgd heeft dat u bij Puur van't veld een gespecialiseerd assortiment van haagplanten, bomen, bodembedekkers, bloeiende heesters, klimplanten en siergrassen kunt vinden. Er zijn ook tal van mogelijke vervangers voor Buxus te ontdekken, waaronder Ilex crenata of 'Japanse Hulst', Lonicera, Taxus, Osmanthus of schijnhulst en tal van andere alternatieven. Het vervangt niet enkel uw Buxushaagje en brengt ook heel wat extra biodiversiteit mee in uw tuin. 

"Puur van't veld biedt meer dan duurzame Buxus vervangers"

Naast ons assortiment alternatieven voor Buxus vindt u ook tal van andere planten die niet meteen de bedoeling hebben om dit populaire haagje te vervangen, maar die in de tuin wel een mooie biodiverse invulling brengt. Wil u een goed gesloten, maar compacte haag als afscheiding, dan is Hedera hibernica (klimop) een ideale klimplant. Het zorgt ervoor dat de muur of omheining in een mum van tijd zichtdicht is. Klimop wordt niet enkel als haagplant gebruikt, maar ook als bodembedekker. Door de snelheid waarmee hedera hibernica groeit is uw bodem snel dicht en zo heeft onkruid geen kans meer om te groeien.

Ja! Ook kamerplanten kopen kan! Én bovendien duurzaam én fair geteeld.

Puur van't veld biedt sinds 2019 ook duurzame kamerplanten aan. Is het nu in de slaapkamer, woonkamer, hobbykamer, keuken of waarom niet in de badkamer, het brengt in elk van deze ruimtes sfeer in huis. Of u nu op zoek bent naar een Sanseveria, vetplant, theeplant, een plantje die zich met gemak te onderhouden is en waar niet veel naar omkijken is of waarom niet eentje die een luchtzuiverende werking heeft? Bij Puur van't veld vindt u het allemaal en nét dat extra tikkeltje speciaal! Zo selecteerden wij duurzame kamerplanten met het label 'Fair Flora', dit garandeert een op zo milieuvriendelijk mogelijk gekweekte kamerplant met bovendien een faire prijs voor de kweker, want elke kamerplant wordt vers, direct van bij de kweker bezorgd. Verser kan niet! Én bovendien helemaal GRATIS BEZORGD, zonder minimumbedrag. 

"Natuurlijk staat Puur van't veld ook voor de reeds gekende méér dan biologische aardbeien"

Als iemand Puur van't veld ziet staan, dan staat dit automatisch garant voor kwaliteit, passie en zorg voor alles wat om onsheen is. We zorgen ervoor dat onze biologische aardbeien zonder ook maar enig chemisch middel worden gekweekt. Zelfs de 'biologisch erkende middelen' worden volledig uitgesloten. Dit zorgt voor een unieke smaak -en geurbeleving. Er wordt ook wel eens gesproken over "de aardbeien toen ik klein was, die uit de tuin van mijn ouders kwamen, met die échte pure smaak". Deze reacties zogen ervoor dat we meer dan ooit moeten beseffen dat het dringend tijd is voor een andere aanpak, terug gaan naar het 'oorspronkelijk', naar het basisproduct, zonder toevoeging van allerhande preparaten. De bio aardbeien zijn rechtstreeks bij ons verkrijgbaar. 

Is er nog meer biologisch verkrijgbaar? Jazeker!  

Via onze partners kan er ook een groot assortiment aan biologische bloembollen aangeboden worden. In een duurzame verpakking worden deze vers aan huis bezorgd. Niet enkel ontdekt u tal van biologische bloembollen, maar ook een, weliswaar beperkt, maar duurzaam assoritment van biologische fruitplanten. Het is ook mogelijk om biologische aardbeienplanten te bestellen. Deze kunnen afgehaald worden in december op de kwekerij of worden vers aan huis bezorgd. De rassen variëren van jaar tot jaar. Puur van't veld kiest steeds planten in blote wortel die aangeplant worden in december en geoogst kunnen worden in mei-juni. U kunt dus relatief snel genieten van heerlijke verse bio aardbeien van eigen moestuin. 

 

Professioneel actief in de groensector?

Klik op 'aanmelden als professional' (bovenaan) voor meer informatie omtrent het bestellen als professionele groenspecialist. 

Als tuinaannemer, tuincentrum, tuinarchitect bent u ook steeds welkom op de kwekerij!

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.


 

10% afhaalkorting op alle planten (* er zijn uitzonderingen mogelijk)