Ilex crenata, een 100% Buxusmotvrij alternatief!

Ilex crenata of ook wel gekend als de 'Japanse hulst' is een perfect alternatief voor Buxus. Er bestaan enorm veel varianten, waaronder enkele die fysisch sterk op Buxus lijken. Hoewel deze soort in populariteit stijgt bestaan er ook veel negatieve berichten omtrent Ilex crenata. Deze zijn onterecht en bevatten verkeerde informatie. Daarom is het belangrijk om u goed te informeren en zich te baseren op artikels en bevindingen die 100% betrouwbare informatie bevatten. 

Als boomkwekerij helpen we graag deze 'misverstanden' de wereld uit:

Tast de Buxusmot ook Ilex crenata aan?

Er zijn tal van geruchten en artikels op het internet te vinden waarin men beweert dat de Buxusmot ook Ilex crenata aantast. Wij ervaren als geen ander de invloed van de Buxusmot, aangezien we sinds 2019 onze kwekerij volledig overgeschakeld hebben op andere haagplanten, waaronder Ilex crenata in plaats van Buxus Sempervirens. Het is dan ook duidelijk dat de Buxusmot enkel Buxus aantast en de Ilex crenata volledig onaangetast laat. Ondertussen hebben we ook tal van klanten die dit kunnen ondersteunen. 

Een voorbeeld:
Er staat al jaren een Buxushaag naast een Ilex crenata haag in de tuin. Vorig jaar (2018) werd de Buxusmot gespot in de tuin, in amper 1 week was de Buxushaag volledig kaalgevreten. De Ilex crenata haag is nog steeds volledig onaangetast en gezond.

Aanvullende artikels, foto's ...

Artikel: https://www.vlinderstichting.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/lust-de-buxusmot-ook-andere-struiken

Artikel: https://www.gelderlander.nl/wageningen/buxusmot-lust-ook-andere-planten-dan-de-buxus~a9b24880/
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.